Heimgardstolla - Skarset.

I Fræna har vi to riktig gamle "toller" (furutrær), ei på Hol og ei på Skarset. Her er en beskrivelse hvordan du finner den ene, "Heimgardstolla på Skarset":

Kjører du fra Elnesvågen til Stavika, tar du av på høyre side av vegen hvor det er skiltet Hustad og kjører "Drammensveien" i ca 6,7 km helt til veien deler seg i tre. Der tar du av på en grusvei til høyre rett ved et rødt murhus og kjører ca. 1,7 km oppover mot vannverket på Skarset.

Like før du kommer til vannverket, går det en traktorvei til venstre (siste vegen før vannverket). Der er det plass til å parkere en bil. Er dere flere, kan dere parkere lenger ned eller lenger opp. Gå oppover traktorveien et lite stykke og kryss en liten bekk, så kommer du straks til to skilt hvor det ene lyder "sti" og det andre lyder "Heimgardstolla". Konsentrer deg om det siste. Kryss grøfta og gå på skrå oppover i skiltet/pilens retning, så finner du Tolla etter 10-15 minutter om du har hellet med deg. Siste biten er preget av litt ulendt terreng.


Det skal jo være noen små skilt på vei oppover mot Tolla, men de fant ikke vi... Kanskje de er nede til oppussing?


Takk til Elisabeth for dette turtipset!


Bilder som forteller ruta:

Skilt i Stavika, retning Hustad - og så nytt skilt der skogsveien tar av
Parkeiringsplass - men ikke for mange, og et stykke oppe i stien finner du dette skiltet:

Jo, vi fant fram, både denne dagen - og da vi var her første gang i slutten av januar '09:
Heimgardstolla - slike gamlinger finnes det ikke mange av, vel verdt et besøk.


Velkommen etter -

Alle foto og tekst: Elisabeth Dale


Til Toppen