Hesteøret

Set hele Hustadvika i frtt skue? Da er Hesteøret stedet! Du tar opp Rødalsskaret (eller fra skytterbanen på Skotten - også en mulighet) - går forbi Olavsbu - opp på Sjurvarden - ned igjen og litt opp... så er du der! En av posten til Fræna Jeger og Fiskerforening 2001!

Alle bilder kan du se i stort format ved å klikke på dem! Kart? Trill musa over masta!

Her ser vi lia vi gikk ned fra Sjurvarden! Varden på Hesteøret er imponerende. Går vi litt lengre vest, kommer vi til forsvarets anlegg(?) der ute. Herfra er utsikten på topp. Th: Utsikt til Gulberget i Bud!
Litt av et skue: Panoram fra Bud til venstre - til Atlanterhavsvegen til høyre. Hustadvika i all sin prakt. Men stille som denne dagen... er det sjelden!
Skotten, med Kvitholmen ute i havet. Retning Vevang i midten og Averøya til høyre!

Dette var vår første tur til dette stedet. En tur som anbefales. Ikke minst utsikten imponerte. Vi kunne se fra Sunnmøre - til Smøla!

® EK


Kommentar på stedet "Hesteøret" fra John Kristian Johnsen:

Først stusser jeg på kartet som viser "Hesteøret", etter det jag er vokst opp med ville jeg ha bytta ut dette med "Stemshesten". Det passer også med kartet som heter Hustad - Topografisk Hovedkartserie - M711, som du kanskje har. Hesteøret, som jeg har lært det, er en (liten) del av Stemshesten og vender nord-østover, i retning Sandblåst. Når vi går fra den runde (sylindriske) varden ut til "radiomasta", vil vi ha Hesteøret på høgre side. For å komme dit må vi ned skaret, og så litt opp igjen. Siste delen er lett klatring. Dette sees godt på bildet som tilhører turen til Melen, sett fra Skottenvatnet, Hesteøret helt til høgre, og der står det ingen mast.