Klempertåsen 198 moh

Vi har bodd i Fræna i over 30 år, men Klempertåsen har vi aldri besøkt. Men nå har vi hørt at Hans Håseth har bygd en flott gapahuk der oppe, og at dette er en fin rundløype med turstart fra lageret til firma Harald Viken litt vest for Elnesvågen sentrum.

Som sagt så gjort, mellom to regnbyger 30. oktober 2011 ble turen tatt. Her er bilder og en liten beskrivelse. (Klikk på bildene for større bilder). Tur i lett terreng, litt bratt i skogsveien til å begynne med, så rolige strekk på stien vestover. Tid: Vel en time, totalt.


Bilder

Vi parkerte v lageret til Harald Viken - tok av til høyre ved "Hatle Motor". Så skogsveien opp.

Over tv: Oppe på ryggen, flott utsikt over vatna: Littlevatnet, Skjelbreia og lengst bak, Langvatnet.

Over th : Kraftstasjonen (?) til Ormen Lange!

 

Rett venstre: Over toppen fant vi både rasteplass og gjestebok med termometer i flott "kasse". Brukte en halvtimes tid hit?

 

Vi signerte boka og gikk videre vestover...

Så kom gapahuken til Hans Håseth til syne!
Et flott stykke arbeid - men mye interessant på vegger og i kasser. Jo, her kan vi ta en rast. Og skogen er skrittet opp: "Åttimetersskogen"!

Så er vi på vei ned, følger veien som ble laget etter "nyttårsorkanen" - litt i slynger ned. Ved "kraftlinja", følger vi den ned siste stykket mot øst.

En kan også gå gjennom granskogen, en ny sti er i emning her...

Ormehagen? Her forteller grunneieren at det om våren "vrimler" av orm. Vi skal følge opp saken! Så er vi ved "veis ende", med garden til Hans Håseth rett fram. Bare følge gangveien tilbake til utgangspunktet vårt.

Hele turen tok vel en times tid - men hadde været vært bedre - hadde vi nok tatt en lengre pause v. gapahuken. Men det får bli en annen gang. Takk for turen!

 

Fotos: Eivind Kringstad


Til toppen