Ørnehammeren - om Børresdalen!

Børresdalen - er dalen inn for Moxy i Fræna. Du tar av like før Moxy - og parkerer ved Preplast. Herfra er det en lett tur inn Børresdalen, god veg helt inn, kan sykles!

Ørnehammeren er "klumpen" till venstre inne i dalen, et flott utsiktspunkt, vel 400 moh. En fin tur kombinert med Børresdalen. Tørt terreng, halvannen time opp. God tur!Turstart over... herfra en fin veg inn... til Børresdalen.

Det er sauesanketider.... tid for slikt nå i slutten av september. Men hva denne "bonden" gjør på sykkel her inne, det er usikkert? Men han viser gjerne hvor Ørnehammeren er!

Vi har nå Ørnehammeren på venstre side, på veg inn til hyttene i Børresdalen. Talstadhesten i bakgrunnen.
Vi nærmer oss setra.. fint å gå...
He er Børresdalen - og bak den store bjørka finner du posten til Fræna Jeger og Fiskeforenings turkonkurranse. Vi så IKKE noen sauetyver fra Eide på vår tur! Det stod det forresten ikke lenger på FJFF's turskilt..... altså en "bløff"!?
Ørnehammeren.. hvor er stien? Jo, over bekken fra den innerste hytta, langs venstre side av denne bekken, der var den... nesten helt fram!

Over.. høsten med sine flotte farger.. en liten titt rundt seg er å anbefale...

Vi er godt på veg opp, i bakgrunnen, klippene på østsiden av Høgheia, fjellet rett opp for Myrbostad. God sti oppover, i "dalbotn" tar du til venstre, langs ryggen... så er du der!

Ørnahammeren nådd, godt å slenge seg nedpå - ta fram nista og nyte dagen. I bakgrunnen, lengst bak.... toppene av Trolltindene!

Under: Skue mot sør: Fjella på Eide til venstre, så Luten, Kvannfjellet rett over folka... og litt av Urdfjellet til høyre.

Fellesbeitet på Syltesetra ser du også litt mot høyre!

Turgruppa; Karen Margrete, Liv Ellen, Brita, Ole, Marit og fotografen nyter høsten i Fræna:

Talstadhesten bak.. "der skulle vi også ha vore... ikkje sant!?"

Så følg med... nye bilder kan dukke opp!

   
WEB: ® EK - 24.09.2000