Rødsetåsen 442 moh

En topp i "Indre Fræna" - mellom Freneidet og Rødalen. Vi valgte å gå opp fra Rødalsiden i dag, kjørte opp i Rødalen. Fulgte vegen gjennom tunet til Geir Hauge, så langt den gikk - og tok opp i bjørkelia. Fin sti hele vegen. En lett tur med flott utsikt over sentrale strøk i kommunen! Kart? Trill musa over Hustadmarmor. Alternativ tur opp: Fra baksinden, gå opp skogsvegen litt forbi boligfeltet, følg denne langs høyspentlinja opp til "røra".. så inn på samme stien vi gikk denne dagen.... En lett familietur!

Bilder fra en tur 2. mars 2003. En absolutt tidlig vår!!


Slik ser det ut fra denne toppen når du er kommet opp: Valletua ute til venstre, Skoften midt imot, Jendemsfjellet bak der igjen. Hustadmarmor og Elnesvågen sentrum mot høyre.
Klikk på "fabrikken" - og du får opp et turkart!

Vi gikk gjennom tunet til Geir Hauge - forbi "jaktslottet", så skogsvegen oppover til grinda!

Ved denne grinda gikk vi inn.. så første avstikkerveg til høyre, neste til venstre.. så inn i skogen ved ei lita grøft med et plastrør i: Her er stien gjennom bjørkeskogen

Så er vi oppe - tid for å nyte høsten, utskita .... og signere gjesteboka. Malmefjorden inn til venstre, Skoften foran, Valletua og Jendemsfjellet bak.

Så har vi fått rett retning mot Rødsetåsen! Bak oss ser vi Kvannfjellet og Butippen, litt av Bjørnen.

"Turkameratene", (Jorunn, Brita, Marit, Liv Ellen og Ole) - tar en liten pust og nyter utsikten!

Målet i sikte, varden på toppen av Rødsetåsen. Tid for å sette seg nedpå og finne fram nista?

Vi ser "Galten" til venstre, med Malmefjordbotn nede i billedkanten. Skolmelia bak Molde, Såta og Røsholfjellet bak fjorden. Bildet til høyre: Vi finner fram gjesteboka, Elnesvågen rett bak!

Det er tidlig vår i Sylteosen, rett end. Flott å se - is på fjorden og til og med et par skøyteløpere kunne vi se med det blotte øyet utenfor Kroknes-moloen, midt på bildet over!

Gossen bak, Bjørnsund....

Til venstre: Tid for å gå ned igjen. Rødalsgardene til venstre, Bjørnen, Butippen, Gjengkleiva og kanten i Sæterfjellet til høyre.Vi sier takk for følget, både til "Turkameratene" - og dere som følger oss på nettet! Lyst å bli med? Send en e-post: turkameratene@frena.net

© fotos/WEB: eik


Tilbake til Turtipssiden