Røsholfjellet - 586 moh.

Ligger på sørsiden av Malmefjorden, med fin utsikt i alle retninger. Flere veger opp, Malmedalen, opp til venstre for bomstasjonen (du ser Såta rett inn!) - eller som på denne turen - fra Storsetra. Vi tok bilen opp til vassverket, fra Hol. Fra setra tar en lia til venstre, over ei myr, og finner en skogsveg opp til granskogen. Gjennom denne - opp"Sollia" - ryggen med god utsikt mot Elnesvågen og ytre Fræna. Litt fuktig i starten, fjellsko/støvler anbefales. Halvannen time opp?

Her er skuet du kan vente deg når du når toppen! Bud ute til venstre, Lønsetfjellet, Maifjellet til høyre med alle kjente topper i Fræna mellom. Skoften midt i mot. Kart? Trill musa i høyre kant av fotoet over!

Fin utsikt i alle retninger - Hustadmarmor, en av de store bedriftene i Elnesvågen, er godt synlig. Fjellet i bakgrunnen; Skalten, det med "masta på"..

Kikker vi utfor kanten - ser vi ned på Hol - Hoem - og Gossen som stikker inn i venstre kant.. og Elnesvågen!

For oss som bor ved Malmefjorden - er det selvsagt alltid kjekt å se "hjem" - i dag er fjorden stille!!

Så vandrer vi langs kanten av Lomtjønna, vatnet med utløp både mot nord og sør! Urdfjellet stikker opp i bakgrunnen - fjellrekka øst for Trollkirka, ute i venstre kant.

Natur - i massevis! Talstadhesten, Høgheia - mot Trolltindene i bakgrunnen - og ei trolsk Lomtjønna foran!!

Går vi til motsatt bredd - ser vi Skolmelia, Såta - mot sør - og skimter fjellrekka på andre siden av Molde-fjorden!

Vi elsker "vinkler".. og tar med denne, hele tjønna - tydelige utløp i hver ende! I bakgrunnen, f.v: Kvannfjellet, Galten, Urdfjellet - så på andre siden av varden: Maifjellet(?) og Tussen. Og det sies Lomtjønna er botnlaus!

... og denne dagen, 23. september 2001 var av de sjeldne ... "Turkameratene" starter på hjemveg, langs Lomtjønna... Alt har en ende... Følger ryggen av fjellet mot vest.

..og vi finner lett stien ned til Storsætra, som vi ser langt nede... Fjella i bakgrunnen: Seterfjellet, Storfjellet og Nonsfjellet. (Valletua, neste i rekken.)

... for den som liker fossefall - finner du denne også, like ovenfor vassverket på Hol. Kikk utfor stien.
Bade? Neppe - her er det drikkevannskilde!

Takk for turen - og god tur selv!

Hilsen "Turkameratene"...

© Fotos: Eivind Kringstad

Tilbake til "Turtips i Fræna"